Frezeleme, besin üretiminde tamamen otomatik olan tarım endüstrisinin en eski dalıdır. Frezelemenin gelişimi, insanlığın sosyal ve teknolojik gelişimine paralel olmuştur. Un Değirmen Makineleri arkeolojik bulgulara dayanarak, insanlığın öğütme teknolojisinde ilk teknolojik aşamayı gösterdiği söylenebilir.
En eski buğday kırma (öğütme) aleti, çukurun ortasında sabit bir taş bulunan yuvarlak bir kırıcı taştan oluşuyordu.
ö. 500’de taşlar geliştirildi ve verimliliği arttırıldı. Bu gelişmenin bir sonucu olarak, yüksek kaliteli dairesel dönme hareketi taş değirmenleri kullanılmıştır. Bu tür taş değirmenleri, birçok besin maddesinin öğütülmesi için uzun yıllar ve medeniyetler boyunca kullanılmıştır.
Un Değirmen Makineleri Çelik Bilyalar Kullanıldı
ö.200-100 yılları arasında değirmen taşlarını çevirmek için su çarkları kullanılmıştır. Takip eden yıllarda yel değirmenleri su değirmenlerinin yerini aldı. Bugün hala buğdayı su ve yel değirmenleri ile öğüten yerel değirmenler var.
Buhar motorlarının kullanımı büyük bir adımdı ve her gün daha büyük değirmenler kuruldu. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, taş yerine çelik bilyalar kullanıldı, buhar motorları yerine elektrik motorları kullanıldı ve modern frezeleme sağlandı.
Çok Önemli Çalışmalara Yarayan Değirmen Makineleri
Aslında, burada un üretiminde birçok farklı tahılın işlenmesi durumunda, tahıl üretiminin işlenmesi ve un haline getirilmesi konusunda çok önemli çalışmaları yakından görmek gerekir. Özellikle bu konuda uzmanların yaptığı çalışmalarla, farklı Mısır Değirmeni Makineleri büyük bir kategoridedir.
Avantaj Fırsatı Sağlayan Değirmen Makineleri
Mısır unu, buğday unu ve çeşitli un çeşitleri ve burada yapılan çalışmalar hem estetik sonuçlar verdi hem de avantajlı bir fırsat yarattı. Burada Dünya gelişimine açık olan teknolojileri sınıflandırmak ve değerlendirmek gerekiyor. Özellikle, insanların bakış açısı ve yaklaşım fırsatları hayatımıza daha kaliteli ve sağlıklı ürün seçenekleri getirmiştir.